Corona - Covid -19

__________

CORONA - Covid-19

Vi följer Folkhälsomyndighetens uppmaningar och rekommendationer under pågående Coronapandemi. Region Skåne och Kunskapscentrum Kvinnohälsa ger oss fortlöpande uppdateringar om vad som gäller för våra barnmorskemottagningar (BMM). 

 

Vi behöver alla hjälpas åt att ta vårt ansvar för att minska smittspridningen.

Det finns många anledningar att söka vår barnmorskemottagning och vårt mål är att även framöver kunna hålla öppet för alla sökande. Därför behöver vi respektera de restriktioner som vi får.   


Kontakta oss och omboka din tid om du har något eller några av följande symtom:

Hosta

Feber

Halsont

Snuva

Ont i magen

Ring eller maila om du har några frågor...


Senaste uppdatering 2020-05-14

 

 • Vi välkomnar fortfarande alla som söker någon av våra tjänster. Vissa ärende kan vi lösa via telefon eller mailkontakt, men när det fysiska mötet är väsentligt för patientsäkerheten föredrar vi dessa. 


 • Om du är gravid och har blivit sjuk som skulle kunna vara orsakad av Covid 19 ber vi dig kontakta oss. Vi kan komma att behöva utföra hembesök om vi bedömmer att kontrollerna inte kan vänta. Annars löser vi det på bästa möjliga sätt genom tel.kontakt och ombokning.

 

 • Är du sjuk och förväntas föda under din sjukdomstid skall du kontakta förlossningsavdelningen så att de kan förbereda plats åt dig på bästa sätt. De samarbetar med infektionskliniken och vid behov av läkarbedömning och ev provtagning samordnas detta.

   

 • Föräldragrupperna är tills vidare inställda och gäller i hela Regionen.                        (D v s där vi normalt träffas för att samtala och informera om normal förlossning, smärtlindring, komplikationer, amning och tiden efter barnets födelse.)                       Vi rekommenderar att blivande föräldrar tar del av de förberedande förlossningsfilmer ni bl a kan hitta via följande länker:  

   

  https://www.1177.se/Skane/barn--gravid/graviditet/foraldrastod-och-information-till-blivande-foraldrar/


  https://www.karolinska.se/latensfas  Onlinekurs för gravida: www.fodautanradsla.se går att beställa mot en kostnad.


 • Under själva förlossningen får en frisk anhörig följa med den födande kvinnan. Efter förlossningen får mor och barn komma till BB-avdelningen medan den anhöriga får åka hem. Vid ev kejsarsnitt får en anhörig vänta utanför operationssalen. När barnet är fött får den anhörige ta hand om barnet på anvisad plats vanligen förlossningsrum eller BB-avdelningen. Så snart mor och barn återförenats får den anhörige efter en kort stund åka hem. Därefter råder besöksförbud på BB.   


 • Tidig hemgång kan ske tidigast 6 tim efter förlossningen. I det fallet man väljer en sådan tidig hemgång blir det inte aktuellt att mellanlanda på BB. Man kommer sen tillbaka inom ett par dagar till BB-mottagningen för ett återbesök då man undersöker barnet med barnläkarundersökning, hörseltest, PKU och barnets syreupptagning och ser hur det fungerar med amning och eller ev tillmatning.   
 


  

Vid besök hos oss:

Tvätta händerna före och efter ditt besök...

Håll avstånd i korridorer och väntrum...

Omboka din tid vid sjukdom...

Bromölla - Nära Sölvesborg

Copyright © BMM LILLA HJÄRTAT 2015 All Rights Reserved


Bmm Lilla Hjärtat - Rattens Gränd 1 - 295 39 Bromölla - 0766-717 458 - barnmorska@bmmlillahjartat.se - Godkänd för F-skatt